Alle rettigheter 2019 Nittedal kirkelige fellesråd

Konfirmasjon

Påmelding for konfirmasjon 2020 kan gjøres her >>

Konfirmasjon er en viktig tradisjon for mange, og det er en høytidelig og flott opplevelse for både konfirmant og familie. Mange er også opptatt av spørsmål om Gud, om tro, om meningen med livet og lignende store tema. Konfirmanttiden gir en fin mulighet til å lære en del om dette, og være med i et miljø der det går an å spørre og snakke om ting du er opptatt av. Konfirmanttiden kalles egentlig ”dåpsopplæring”, fordi det er undervisning om den kristne tro du ble døpt til. Selve konfirmasjonen er en forbønnshandling på konfirmasjonsgudstjenesten. Konfirmanttiden varer fra november til august.

TO LINJER
Konfirmantopplegget er delt i to linjer: 'Leirkonfirmant' og 'Vinterkonfirmant'. Dersom du er Leirkonfirmant skjer en del av undervisningen på sommerleiren. Dersom du er Vinterkonfirmant er du ikke på leir, men har mer undervisning i løpet av vinterhalvåret. Du velger det alternativet du ønsker på påmeldingsskjemaet.

KOR ELLER VANLIG UNDERVISNING
Er du glad i å synge? Du kan velge å ha en del av konfirmant-opplegget knyttet til koret SoulTeens i stedet for en del av den vanlige konfirmantundervisning. Du velger det alternativet du ønsker underveis i konfirmasjonstiden.

PRIS
Det kreves ikke lenger inn konfirmantavgift. Undervisningen er gratis.
Pris for konfirmantleir er kr 2700,-

DÅP OG KONFIRMASJON
Alle som er døpt kan bli konfirmert. Hvis du vil være konfirmant men ikke er døpt, kan du bli med på konfirmantopplegget og så bli døpt i løpet av konfirmanttiden. Det skjer enten i en gudstjeneste eller i en egen samling etter en gudstjeneste med bare deg og familien.

FORELDREMØTE
Ved oppstart av konfirmantåret inviteres foresatte til et foreldremøte der det blir gitt informasjon om konfirmantopplegget og fordeling på undervisningsgrupper og konfirmasjonsgudstjenester.

KICK OFF
Den første samlingen for alle konfirmantene er en felles Kick off samling i Rotnes kirke, der konfirmantene blir kjent med lederne og har et spennende introduksjonsopplegg.

PRESENTASJONSGUDSTJENESTE
I starten av konfirmantåret deltar konfirmantene på en presentasjonsgudstjeneste i den kirken de hører til (Nittedal, Rotnes og Hakadal). Under denne gudstjenesten blir de presentert for menigheten og får en Bibel i gave.

UNDERVISNINGSGRUPPER
Konfirmantene deltar i undervisningsgrupper som samles annenhver uke fra november til mai. Undervisningen foregår tre steder: Nittedal Kirkestue, Rotnes kirke og Hakadal kirkestue.

GUDSTJENESTER
Som en del av konfirmantundervisningen skal konfirmantene delta på minst 5 gudstjenester, i tillegg til presentasjonsgudstjenesten og konfirmasjonsgudstjenesten. Samlinger på Pluss (Singdown/SOUL) teller også som gudstjenester.

KONFIRMANTLEIR
Leirkonfirmantene er fordelt på to leirer på Gulsrud leirsted. Konfirmantleirene foregår i skolens sommerferie.

KONFIRMASJON
Konfirmantene fordeles på flere gudstjenester. Fordeling informeres om på foreldremøtet ved starten av konfirmanttiden.

KONTAKTINFORMASJON

Kateket
Fredrik Røste

Prest