Prepkurs!

Ta vare på parforholdet! Bli med på PREP-kurs!

Lørdag 26. og søndag 27. september arrangeres det PREP-samlivskurs i Rotnes kirke. Det er kirken som er arrangør, men kurset er livsynsnøytralt og åpent for alle par som ønsker å delta. PREP-samlivskurs er for par i alle aldere. Det handler om kjærlighet, forventinger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon. Målet er at par skal lære å kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og få noen verktøy til å forbedre kommunikasjonen og til å løse problemer.

Foto: Ingar Sørensen

Hva er PREP-kurs og hvorfor delta på det?

PREP står for The Prevention and Relationship Enhancement Program – et forebyggende og samlivsstyrkende program. Kurset er utviklet av forskere ved University of Denver, Colorado, USA, og er basert på vel 30 års forskning på samliv og parsamspill. Modum Bad har innført, oversatt og tilrettelagt PREP for norske forhold. Siden det første kurset ble holdt i 1999, har over 15.500 par deltatt.

Kursholdere

:
Åshild S. Storheim                   Knut Erlend Hjorth-Johansen

Begge er utdannede PREP-kursholdere fra Modum Bad.

Hva kan man forvente av et PREP-kurs?
På kurset vil parene først og fremst lære mer om kommunikasjon, og hvordan man kan håndtere konflikter og problemer på en konstruktiv måte. Betydningen av forventningsavklaringer vil være sentralt. Og selvfølgelig hva som styrker parforholdet. Kurset er et undervisningsopplegg. Man trenger ikke dele noe med gruppen. Den eneste du underveis må snakke med, er partneren din.

Hvem passer kurset for?
Det er et kurs for alle par som ønsker å lære mer om hvordan ta vare på forholdet sitt. Det kan være like nyttig for det nyetablerte paret som for de som har levd sammen i mange år. Vi har hatt deltakere fra ca 25 til 75 år. Vi vil understreke at PREP-kurset ikke er terapi, men forebygging. Hvis det er store problemer i forholdet, vil parterapi passe bedre.

Er det noe vits å dra på samlivskurs hvis man ikke har problemer?
Det er veldig OK å gå på kurs når man ikke opplever problemer i forholdet. Det er viktig å ta vare på det som er bra. Så kan det også være lurt å lære seg noen teknikker i fredstid. De kan jo eventuelt komme til nytte i en senere og mer krevende fase.

Professor Frode Thuen, samlivsspaltist i A-Magasinet påpeker at PREP-samlivskurs virker:

«En systematisk gjennomgang av all forskning på feltet viser at samlivskurs generelt og PREP spesielt kan ha betydelig positiv effekt. Blant annet har forskerne påvist at deltakelse på PREP-kurs øker kvaliteten på parforholdet, og at det kan redusere risikoen for samlivsbrudd med 50 prosent. Kanskje burde alle familier ta en par-sjekk med jevne mellomrom, på samme måte som vi setter bilen på årlig service.»

Kurset koster kr 400,- pr. par og inkluderer kursmateriell og lunsj begge dager. Påmelding til kurset gjøres innen 15.09 her: PÅMELDING PREPKURS. Kurset er støttet av Bufdir.

Det er også mulig å gi et gavekort på PREP-kurs!
For spørsmål om kurset eller om gavekort ta kontakt med Fredrik Røste på mail fredrik.roste@nittedal.kirken.no