Nittedal Kirkeakademi - "Livshjelp og dødshjelp: Medisinsk etikk når livet går mot slutten"

Foredrag ved Morten Magelssen.
Torsdag 23. mai kl.19:00 i Nittedal kirkestue.

De utrolige mulighetene innen moderne medisin gjør at vi kan kurere sykdom og forlenge livet. Men medaljens bakside er «overbehandling» ved livets slutt. Hvordan kan vi unngå det? Er legalisering av dødshjelp svaret? Hvis ikke, finnes det et bedre svar? Medisinsk etikk når livet går mot slutten, angår oss alle.

Morten Magelssen er førsteamanuensis og leder ved Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo, og var i perioden 2020-23 professor II i bioetikk ved MF vitenskapelig høyskole. Han har bakgrunn som lege og jobbet som kliniker i fem år før han viet seg helt til medisinsk etikk i 2010. I 2023 utga han boken «Livet og døden. Kristne perspektiver på bioetikk».

Foredrag kl. 19:30. Kaffe/ te mm. fra kl. 19:00.
Gratis inngang. Salg av bøker.

For nærmere info: nittedal.kirkeakademi@gmail.com

NITTEDAL KIRKEAKADEMI