Bedehus-sangkveld


Torsdag 18. april kl.19:00 i Hakadal kirke.

Hva har Elvis Presley å gjøre med bedehus-sangkvelden i Hakadal kirke torsdag 18. april?
Det vil vi ikke avsløre riktig ennå! Men hvis du kommer på sangkvelden, så får du svaret på spørsmålet. Der får du også oppleve menighetsmusiker Helge Nysted ved tangentene. Han har en rekke innspillinger bak seg og spilt med en rekke kjente musikere og sangere som Zara Larsson, Inger Lise Rypdal, Ingebjørg Bratland og Haddy Njie. 

De sistnevnte kommer ikke. Det gjør derimot Heidi Smith-Solevåg, en av våre virkelig dyktige lokale sangere. Hun skal være både solist og forsanger. Einar Weider og Ingunn Smith er også med som sangere. Thomas Hvale blir med på trommer, Torstein Skarpaas på bass og Erlend Børresen på gitar. Kvelden ledes av sokneprest Eivind Ørum.

I flere år har det vært sangkvelder i Hakadal kirke. Repertoaret har favnet bredt, og denne kvelden er det den litt «folkelige» bedehus-sangstilen som skal fylle Hakadal kirke. Vi håper på lettbeint stemning, flotte sangopplevelser og noen små dykk inn i den rike bedehusarven. 

Etter sangkvelden blir det bevertning og åresalg på kirkestua - og ikke minst gevinster! (Hvis du ikke vet hva åresalg er, så vil du finne ut av det også!) 

Vel møtt til en spennende kveld i kirken og kirkestua! 

Benevnelsen bedehus-sanger knytter seg til at bedehusene mange steder i landet har vært viktige bærebjelker for barne- og ungdomsarbeid og lokalt sang- og musikkliv. Bedehusene har vært viktige arenaer for fellesskap og tro. 

Flere av disse sangene har funnet veien inn i kirkens salmebok og i sangbøker til andre kirkesamfunn.

Tilbake