Verdensdagen for psykisk helse


Tirsdag 13. oktober i Flammen og Rotnes kirke

 

Markeringen av Verdensdagen for psykisk helse er blitt tradisjon i Flammen og Rotnes kirke. Temaet for året er «Spør mer», og i tillegg til alle arrangementene blir det blant annet utstilling av geriljabroderier i biblioteket, flotte veteranbiler på kulturtorget, nystekte vafler i kirka og frisbeegolf i gressbakken ved Flammen.

 

Rundtur med Turkameratene kl. 10.00
Å tilbringe tid ute i naturen er godt for både kropp og topp, og derfor arrangerer Turkameratene i Nittedal og verdensdagskomiteen en rundtur i Lillomarka. Turen starter på Kulturtorget utenfor Kulturverket Flammen kl. 10.00 og går over Jensrud, videre til Kruttverket og tilbake til Flammen. Turen er gratis, men for å få god oversikt over hvem som skal delta, og hvor mange vi blir, har vi lagt ut et antall fribilletter. Les mer om det her.

 

Åpning av verdensdagen i Storsalen kl. 12.00

Velkommen til åpningen av Verdensdagen for psykisk helse i Nittedal. Her blir det ord for dagen, appeller og konsert med Verdensdagens eget husband! Sollibandet er egentlig ikke ett band, men det har blitt en betegnelse på alle musikerne på Solli aktivitetshus som ønsker å stå på en scene og framføre musikk for et publikum. Det er mange brukere på Solli, og de sitter på like mange og helt unike historier. Gjennom musikalske innslag og videosnutter vil publikum bli bedre kjent med Solli aktivitetshus og musikerne derfra. Her må du også hente ut fribilletter. De kan du hente ut her.

 

En annerledes Dagperle i Lillesalen kl. 13.00

Velkommen til en annerledes Dagperle med den lokale trubaduren Bernt Wangberg. Dagperlen er gratis og vil ha fokus på viktigheten av sang og musikk for en god psykisk helse. Kaffe er inkludert. Her må du også hente ut fribilletter. Les mer om det her.

 

Avspenning og bevegelighetstrening i Prøvesal 1 kl. 14.00
Velkommen til en time med langsomme, bevegeliggjørende og sirkulasjonsfremmende bevegelser. Her handler det om å kjenne etter hva som er passende for deg, og å få kontakt med dine egne grenser og behov. Det stilles ingen krav til fysiske ferdigheter, utover at du må være i stand til å komme deg ned og opp fra matte på gulvet. Instruktør er Hilde Engebretsen. Her må du også hente ut fribilletter. De kan du hente ut her.

 

Åpen auksjon av geriljaborderi i biblioteket kl. 17.30

Nittedal og Hakadal Bygdekvinnelag inviterer alle til åpen auksjon og salgsutstilling av geriljabroderi i anledning Verdensdagen for psykisk helse. Mange i bygda har gjennom sensommeren uttrykt seg med nål og tråd, og leveringsfrist for bilder er fredag 09.10, innen kl. 15.00 (leveres på biblioteket). Auksjonen vil bestå av bidragene som kommer inn samt vandreduken – som bare må oppleves! Her må du også hente ut fribilletter. Pengene fra auksjonen går til BUA, hvor man kan låne utstyr til sport og fritid. Du kan være med å stemme på ulike utstyrsalternativer, og det kan du gjøre her.

 

Tre ferme: «Å våge å spørre mer» i Rotnes kirke, kl. 18.00

En samtale med Siri Christensen, rammet inn av sang og musikk ved Tre Ferme. Siri er sykepleier og musiker, og bruker musikk som terapeutisk verktøy. Med seg har hun Kristin Jørgenvåg og Marianne Natvig, og trioen utgjør Tre Ferme. De serverer sjelfull, akustisk musikk hentet fra popmusikkens mange stilarter. Låtene er stilfullt arrangert og presenteres med varme og innlevelse. Gratis inngang. Les mer om alt som skjer i Rotnes kirke her >>

 

Tommy Steine | "Gi litt mer f*en" i Storsalen kl. 19.30

I kjent stil vil Tommy snakke om temaer innen feltet psykisk helse og livsmestring, veien tilbake fra angstkjelleren og frem til en hverdag som oppleves bedre enn noen gang før. Tommy setter sine egne og andres opplevelser på spissen og ved hjelp av en god blanding av humor og alvor formidler han en livsholdning til å mestre dette vanskelige livet. Les mer om showet og kjøp billetter her.

 

Arrangør: Nittedal kommune, Nittedal kirke, Mental helse Nittedal og frivillige

Tilbake