Henvendelser om booking eller andre spørsmål om leie av Nittedal kirkestue sendes på e-post til: KIRKESTUA@NITTEDAL.KIRKEN.NO
Besøksadresse: Kirkeveien 123, 1480 Slattum

 

OM KIRKESTUA      

UTLEIE      

BORGHILD RUD SALEN      

SPEILSALEN      

KJØKKEN      

PEISESTUA      

VESTIBYLEN      

UTEBILDER      

KONTAKT      

OFTE STILTE SPØRSMÅL      

 

Er du på jakt etter et vakkert lokale til å markere ett av livets høydepunkt? Eller et sted å samle familie og venner for å minnes en som har gått bort? Eller du trenger kanskje et velegnet sted for kurs eller møte?

Nittedal Kirkestue har det du trenger: To flotte saler med tilhørende kjøkken, peisestue, fine uteområder og godt med parkeringsplass. Gå inn på linkene Borghild Rud-salen og Speilsalen for å se hva som passer best for deg, eller kom på visning. Datoer finner du her >>

Kirkestua eies av stiftelsen «Kirkestue ved Nittedal kirke» som ble opprettet av Nittedal menighetsråd i 1994 og fikk som formål å bygge kirkestue og stå for driften av denne.

Kirkestua er stort sett reist ved dugnadsinnsats, noe som er svært imponerende med tanke på størrelse og kvalitet. Rundt regnet ble over 30 000 dugnadstimer nedlagt før Borghild Rud-salen ble innviet i 2011. Dugnaden besto både av praktisk arbeid og ved å skaffe til veie økonomiske midler. Etter hvert ble hele bygget med uteområdene gjort ferdig, og i 2016 kunne Kirkens SOS flytte inn i fine kontorer i underetasjen.

Kirkestua er i dag i bruk som lokaler for ulike menighetsaktiviteter som konfirmantundervisning, babysang og familiemiddager. Utover dette er det utleie til minnesamvær, dåpsfester, konfirmasjonsselskap, møter og kurs med mer.

I Borghild Rud-salen er det lagt til rette for å ha livssynsnøytral/ikke kirkelig gravferd.

Kirkestua er tegnet av arkitekt Reidar Eckhoff.

NittkirkestueboknettBok om veien fram til ferdig kirkestue

I 2021 kom boka «En kirkestue blir til» ført i pennen av Elisabeth Weum. Elisabeth var styreleder i stiftelsen fra 2006-2015 og fulgte arbeidet svært tett. Boka forteller om arbeidet fra de første planer og til bygget sto ferdig i 2016 og er rikt illustrert med bilder av Magne Weum. Boka koster kr 200,- og er tilgjengelig i Kirkestua, på kirkekontoret, i Nittedal kirke og i Rotnes kirke.